Как да построим разказ за пътуване

Current Status
Not Enrolled
Price
€10.00
Get Started
or

Добре дошли!

В този курс писателката и преводачка Велина Минкова споделя своята многократно изпитана техника за успешно писане на разказ, свързан с пътуване. Как да подредите, оформите и преровите пластовете от спомени, вкусове, аромати, гледки и всякакви асоциации, които едно пътешествие е заключило в себе си и да ги превърнете в добре построен разказ от 3 страници, ще научите с помощта на 3 три-минутни упражнения и 3 техники. Най-хубавото на тези упражнения и техники е, че може да ги използвате в писането си въобще и така да си отключвате неподозирани вратички. В рамките на курса ще получите четива за конструктивна почивка, както и препоръки за по-нататъшно четене.

Велина Минкова е родена през 1974 г. в София. Завършва английски език и литература с профил творческо писане в Калифорнийския университет (UCLA). Автор е на романа „Доклад на зелената амеба за химическия молив“ (Колибри, 2015) и на два сборника с разкази – Red Shorts (на английски език, Колибри, 2001) и „Бразилски храст“ (Колибри, 2018). Живее в Париж, където пише и превежда художествена литература на български, английски и френски.

Този курс по творческо писане се реализира с подкрепата на Национален фонд “Култура” по програма “Едногодишен грант 2021”.

Снимка: Деян Парушев