Как да строим стихове с Ангел Игов

Current Status
Not Enrolled
Price
€10.00
Get Started
or

В този курс Ангел Игов, писател, преводач и университетски преподавател, ще ви запознае с основите на класическото стихосложение и ще ви отведе до свободния стих. Ще научите как се организира стихът, какви са ритмическите му единици, какви са стъпките на силаботоническото стихосложение; но също така как могат да се създават ритъм и мелодия и извън строгите рамки на версификацията. Изобилните примери от българската поезия ще илюстрират нагледно темите на лекциите. Независимо дали искате сами да пишете стихове, или просто желаете да станете по-добри читатели на поезия, този курс ще изясни основни понятия и техники, които в повечето случаи остават извън фокуса на формалното образование.

Д-р Ангел Игов е роден през 1981 в София. Автор е на три романа и два сборника с разкази; превежда художествена проза и поезия от английски език. Преподава английска литература и превод в Софийския университет. Носител е на няколко литературни награди, сред които „Христо Г. Данов“, „Кръстан Дянков“ и Наградата за преводна литература на Дома на световните култури в Берлин.

Приятно писане!

Този курс по творческо писане се реализира с подкрепата на Национален фонд “Култура” по програма “Едногодишен грант 2021”.