Как да четем света, пишейки поезия? с Яна Букова

Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started
This course is currently closed

Какво научаваме за света, когато четем поезия? Какво научаваме за себе си? А когато пишем?

Курсът по творческо писане, воден от Яна Букова, има за цел да запознае младежи с поезията като средство за познание, себеизразяване и самопознание. 

В няколко видео урока участниците ще се запознаят с отличителните черти на поезията, с техники за изграждане на фраза, стих и цялостен поетичен текст и с критериите за поетично качество и оригиналност. Обучението включва практически задачи и индивидуални онлайн консултации с участниците за разглеждане на техни авторски текстове и текстовете създадени по задачите.

Яна Букова е поетеса и писателка. Авторка е на четири стихосбирки и на романа „Пътуване по посока на сянката“. Живее между София и Атина, където е член на издателския екип на най-креативното списание за поезия в Гърция „Фармако“. Последната й поетична книга „Записки на жената призрак“ (2018) беше отличена с националната награда за поезия „Иван Николов“. Същата година версия на стихосбирката на гръцки език беше публикувана в Атина под заглавието „Драпетомания“. Издание на книгата в превод на английски предстои през 2024 от Нюйоркското издателство Ugly Duckling.

Приятно писане!

Курсът по творческо писане се реализира с подкрепата на Столична програма “Култура” и MitOst.