Имало едно бъдеще! с Диана Петрова

Current Status
Not Enrolled
Price
€10.00
Get Started
or

ОПИСАНИЕ

Уършопът „Имало едно бъдеще!“ с Диана Петрова ще използва приказния модел, за да провокира учениците да си представят света след изолацията, както и от позицията на бъдещето да разкажат миналото преди пандемията.

Вълшебните приказки винаги са били предпочитан формат за четене както от деца, така и от възрастни. Те разкриват най-разнообразни модели на поведение и разказват както за живота, така и за вътрешния свят на хората. В настоящия уъркшоп ще се научим на някои от основните модели за писане на приказки, как да ги редактираме сами и как да ги създаваме, така че да са неустоими за читателите. Темата ни ще бъде „Имало едно бъдеще” и ще се опитаме да разкажем на бъдещите поколения за света отпреди пандемията или пък да си представим как би изглеждал той оттук насетне.

Диана Петрова има четири книги с приказки за деца и възрастни, две от които са бестселъри на българския пазар. Това са: „Мъдри приказки за деца и родители” и „Приказки за цялото семейство”. Освен в прозата за деца, тя се изявява и на полето на романовата литература със своите пет романа. Диана Петрова е бивш участник в Созополския семинар по творческо писане, провежда семинари и уъркшопи за деца във формацията „Заешката дупка” и е била жури в продължение на две години в конкурса за подрастващи „Петя Дубарова” и този на фондация „Тебешир”. Тя печели награда „Бисерче вълшебно” и номинация в конкурса на корпорация „Развитие” за български роман.